Viiden polven vedet - Johdanto

Kesä on tuhansien tarinoiden aikaa. Uusia syntyy ja vanhoja muistellaan. Faktaa ja fiktiota yhdistelevä Viiden polven vedet tarjoilee tuokiokuvia aivan tavallisista arjen hetkistä, sopivan pieninä annoksina.

Viiden polven vedet on viiden sukupolven tarina siitä, kuinka maailmanmeno muuttuu sukupolvien mukana vain kääntyäkseen lopulta kaipuuksi johonkin jo aikoja sitten menetettyyn. Tarina on jaettu 24 osaan, joita julkaistaan keskiviikkoisin ja sunnuntaisin.

Vaikka maailma ympärillä muuttuu ja polvi paranee pojasta, jos paranee, pysyvät tietyt asiat pohjimmiltaan samoina. Etenkin ne pienet arkiset ylä- ja alamäet, joista rakentuu suomalaisen miehen selkäranka. Kuinka erilaista aikaa elivät Vanha Wesdman, Wesdmanin isäntä, Magnus, Leevi ja Onni - ja kuinka samanlaisia he loppujen lopuksi olivatkaan.

Tarinan ensimmäinen versio Neljän polven aallot on palkittu Metsähallituksen järjestämän Minun Selkämereni -kirjoituskilpailun kolmannella sijalla vuonna 2013. Kilpailuun osallistui yhteensä 161 kirjoitusta. Tuomaristossa toimivat kirjailija-käsikirjoittaja Pirkko Saisio ja kirjailija-kääntäjä Tapio Koivukari.

Tuo kyseinen tarina ja tämä viidennellä sukupolvella väritetty versio sisältävät sekä koettua, nähtyä, kuultua että keksittyä. Toisin sanoen jotain uutta, jotain vanhaa, jotain lainattua, mutta ennen kaikkea jotain sinistä.

Tarinan kaikki osat julkaistaan kokonaisuudessaan sekä Facebookissa että nettisivuilla täällä.