Terveiset työhuoneen yölinjalta – pöydällä draamaa varsin painavista aiheista

Syyskuun aikana tuli kaivettua pipo kaapista ja painettua pää syvälle poteroon. Näin kaavoihinsa kangistuneelle se on sen merkki, että seuraava näytelmäkäsikirjoitus siirtyy kovaa vauhtia käsinkirjoitetulta paperilta tietokoneen tekstinkäsittelyohjelmaan.

Taikauskoa tai ei, mutta ajatukset tuntuvat pysyvän paremmin kasassa paksun villamyssyn sisällä. Itsekseni hämmästelen sitä, että missä kohtaa tästä oikolukutuoliksi aikanaan ostamastani istuimesta tuli työskentelytuoli? Ei ehkä se ergonomisin vaihtoehto, mutta jollakin tavalla tarpeeksi kotoisa.

Seuraavaa näytelmää olen jo ehtinyt kuvailla tähänastisen kirjoittajaurani pääteokseksi. Olen tehnyt tekstin eteen enemmän taustatyötä kuin koskaan aiemmin, ja vaikka alan jo siirtyä kohti viimeistelyvaihetta, sukellan edelleen myös taustoittamisen maailmaan ja nautin jokaisesta hetkestä. Ihmismieli on sen verran ihmeellinen.

Kyseinen teksti tulee perkaamaan monia sellaisia aiheita, joista olen jo pitkään halunnut kirjoittaa. Tällä kertaa kirjoitetaan draamaa, sellaista jonka koen kaikkein omimmaksi. Tämä käsikirjoitus tulee olemaan myös huomattavasti henkilökohtaisempi kuin yksikään aiemmin kirjoittamistani näytelmistä.

Käsikirjoitus on viimeistä silausta myöten sinetöity marraskuun alussa, ja näytöskausi ajoittuu kevääseen 2024. Siitä lisää myöhemmin, mutta tekstin syntyvaiheita ja valmistumista voit seurata tarkemmin Instagramissa klikkaamalla tästä.