”Suomirokkia - sen sanomisen vaikeudesta” Puulun Prygillä kesällä 2019.

Allekirjoittaneen kirjoittama ”Suomirokkia - sen sanomisen vaikeudesta” esitetään tulevana kesänä Santtion kesäteatterissa ja Puulun Prygi -kesäteatterissa. Rauman Iltanäyttelijät ry:n Santtion ensi-ilta on tiistaina 11.6. ja Puulun Prygin ensi-ilta lauantaina 29.6.2019.

Rauman Iltanäyttelijät jatkaa tulevana kesänä 2019 musiikillisella linjalla. Pyhärannan Santtion kesäteatterissa ja Sorkan kylän Mantereenpäässä Puulun Prygi -kesäteatterissa nähdään täysin paikallisin voimin tehty tunteikas ja hauska ”Suomirokkia - sen sanomisen vaikeudesta” -musiikkinäytelmä.

Kyseessä on Marko Östmanin kirjoittama ja Jani Selinin ohjaama musiikkinäytelmä, josta jokainen voi löytää kiinnekohtia omaan elämäänsä. Kukapa meistä ei silloin tällöin eksyisi ajatuksissaan niihin nuoruuden ikimuistoisimpiin kesäpäiviin ja suviöihin, jolloin maailma oli auki eikä mikään pystynyt pysäyttämään?

Tarinan keskiössä on keskivertoisen suomalaisen perheenisän stereotyyppi Johnny Ö. Söderberg. Johnny on mies, joka ei puhu eikä pussaa. Ei ole koskaan puhunut eikä pussannut jos Johnnylta kysytään.

Mieheensä ja tasapaksuun arkeen kyllästynyt vaimo Soile patistaa Johnnyn tarttumaan luokkakokouskutsuun ja ottamaan teini-ikäisen poikansa Oscarin mukaan, jotta nämä saisivat kerrankin juteltua miesten juttuja. Johnny saa vaimoltaan tehtäväksi kertoa pojalle matkan aikana siitä asiasta. Siitä asiasta, jota hän ei miehelleen tarkenna, vaan miehen pitäisi tajuta asia itse.

Matka vie Johnnyn ja Oscarin Johnnyn kotikonnuille. Siellä he tapaavat Johnnyn lapsuuden tuttuja ja maalaismaiseman moninaisia persoonia moninaisine kohtaloineen. Ja Annelin - naapurin tytön ja Johnnyn nuoruuden ihastuksen.

Johnny elää samalla muistojaan läpi. Haavoja avataan ja suljetaan, unelmoidaan ja opitaan ymmärtämään. Lada halkoo viikonlopun ajan kesäistä maalaismaisemaa. Johnny sukeltaa sen ratissa läpi nuoren rakkaustarinan, joka muuttaa synkeän suomalaismiehen sielunmaiseman ja kotiin palaa uusi mies. Mies, joka tietää mitä elämältään haluaa.

Ja siitä asiasta. Siitä asiasta, josta pojalle pitäisi kertoa, riittää vaihtoehtoja. Ja kaiken sanomisen vaikeutta värittää vahvasti suomalainen rock- ja popmusiikki, aina 1970-luvulta tähän päivään.

”Suomirokkia - sen sanomisen vaikeudesta” -musiikkinäytelmän ensi-ilta on lauantaina 29.6.2019. Puulun Prygissä on tulevana kesänä katettu katsomo, joka vetää kerrallaan 230 katsojaa. Liput tulevat myyntiin maaliskuussa.

Seuraamalla Rauman Iltanäyttelijöiden Facebook-sivuja, pysyt mukana viimeisissä kuulumisissa ja pääset seuraamaan näytelmän etenemistä kulissien taakse.

Ole hetken taas nuori, elä vielä kerran se elämäsi kesä!

Kaikki uutiset ja kuulumiset löydät täältä.

Viikoittainen WOW - 15% pois. Älä torku näiden tarjousten kohdalla.