Ja niin aurinko laski aitan taakse

Nuoret osaajat ja allekirjoittanut. Näin käsikirjoittajana, isänä ja kummisetänä mieltä lämmittää erityisesti ensikertalaisena lavalla olleen kummipoika Niklas Saramon ja tytär Iina Östmanin työskentely. Siinä meillä on oikeanlaiset tulevaisuuden tekijät – ahkerat, innostuneet ja asialleen omistautuneet.

Teatterikesä 2022 on nyt kirjoittamieni näytelmien osalta paketissa. Sekä Aitan takana avaruus -musiikkinäytelmä että Piippuhyllyn Patterström ja ilomielikuvituksen alkeet -lastennäytelmä myivät lähes kaikki näytökset loppuun. Myös mukavat arviot mediassa lämmittävät mieltä.

Oli inspiroivaa seurata, miten timanttinen ja asialleen omistautunut Aitan takana avaruus -työryhmä herätti kirjoittamani tekstin ja sen henkilöhahmot eloon. Suurella intohimolla ja saumattomalla yhteistyöllä aina sieltä maaliskuun alun ensimmäisistä lukuharjoituksista heinäkuun lopun viimeiseen näytökseen.

Oli myös hienoa kokea, miten jo keväällä ensi-iltansa saanut, Rauman alakoulut ja perinteikkään Rauman kellariteatterin kiertänyt Piippuhyllyn Patterström toimi ulkoilmassa Vanhan Rauman sydämessä keskellä Pitsiviikkoa. Lasten ihmettelevät, innostuneet ja ajoittain pohtivatkin ilmeet olivat se kaikkein paras palaute.

Aitan takana avaruus -näytelmää esitettiin 5.-30.7. Kuvassa lavalla Pauli Teperi, Niklas Saramo, Iiro Ignatius, Heidi Välimäki ja Alina Lehtonen.

Haluankin esittää omalta osaltani valtavan suuren kiitoksen molempien Rauman Iltanäyttelijät ry:n produktioiden tekijöille. Uskon, että jokainen teistä tietää, kuinka kiitollinen olen siitä, miten hyvää työtä teitte kunkin henkilöhahmon, ohjaustyön, lavasteiden ja puvustusten eteen.

Iso kiitos myös kaikille katsojille mukanaolosta ja mukavista palautteista. Kuten olen aiemminkin todennut, on käsikirjoitus vain teksti, jonka työryhmä herättää henkiin, mutta vasta katsojat ja vuorovaikutus tekevät siitä näytelmän.

Aitan takana avaruus -näytelmän työryhmää viimeisen näytöksen jälkeen. Käsikirjoittaja kiittää ja kumartaa!

Vaikka aitan ovi suljettiin viimeistä kertaa, työstyy täällä takaraivossa jo ensi kesän tarina eli Rauma-trilogian kolmas osa. Talo taivasta vasten ja Aitan takana avaruus saavat siis arvoisensa huipennuksen ensi kesänä 2023.

Paljastettakoon samalla, että Piippuhyllyn Patterström kolkuttelee omalla mielikuvituksellisella tavallaan tuota samaa kalloa, joten voi olla, että tuo paperitehtaan poikakin saa jonain päivänä vielä jatkoa.

Piippuhyllyn Patterström ja ilomielikuvituksen alkeet -lastennäytelmää esitettiin kolmesti Pitsiviikolla. Näyttämöllä oikealta Annina Klaus, Iina Östman, Hanna Turunen ja Hanne Linnavuori. Näytelmän ohjasi Jenni-Stiina Inkinen.

Aitan takana avaruus -näytelmän arvostelut:

Länsi Suomi: Uutuusnäytelmässä eilinen ja huominen on kipeän kaunista
Satakunnan Kansa: Aikalinko luo rakkaustarinan eri aikakausien välille

Piippuhyllyn Patterström ja ilomielikuvituksen alkeet -näytelmän arvostelu:

Länsi-Suomi: Iltanäyttelijöiltä sympaattista lastenteatteria Kalatorilla

Lisää kuva- ja videomateriaalia kesän produktioista:

Instagram: @markoostman