Neljänolla – 40 kokemusta, paikkaa ja kohtaamista seuraavan vuoden aikana!

Neljäs täysi vuosikymmen pamahti taannoin täyteen. Uteliaana kaikkeen uuteen olen odotellut tähän elämänvaiheeseen kuuluvan kuuluisan kriisin katkokävelevän kulman takaa, mutta eihän tuosta ole näkynyt vielä edes vilausta.

Näin ollen tätä rajapyykin riemukkuutta on juhlistettava jollakin toisella tavalla. Päätin nyt olevan oikea aika kokea asioita ja paikkoja sekä kohdata tilanteita, joita kaikkia olen syystä tai toisesta ainakin alitajuisesti vältellyt.

Ajatuksenani on kokea täytetyn tasaluvun mukaisesti tasan 40 jo vuosia mielessä pyörinyttä asiaa. Osa näistä kokemuksista kantaa mukanaan vahvoja muistoja lapsuudesta ja nuoruudesta, osa taas on jäänyt kokematta aikuisiällä joko ajanpuutteen tai saamattomuuden vuoksi.

Tietyissä tavoitteissa tulee olemaan sentimentaalisuuden sävyttämää kesäistä kepeyttä ja talvista riemua, mutta tiedän jo nyt, että osa näistä tulee vaatimaan paljon myös henkisesti. Tähän ikään mennessä on toki jo oppinut, ettei kaiken kuulu elämässä ollakaan helppoa.

Teksteissä tulen peilaamaan lapsuuteni ja nuoruuteni kokemuksia samoista tilanteista ja paikoista. Yhtä lailla yritän ymmärtää näiden kokemusten kautta, miten vuodet ovat muuttaneet minua niistä hetkistä, jolloin koin kaiken ensimmäistä kertaa.

Taltioin tarkoin jokaisen 40 kokemuksen mukanaan tuomat ajatukset, tunteet ja tunnelmat teksteiksi ja valokuviksi. Nämä Neljänolla-otsikon alla ilmestyvät tekstit julkaisen tasaisin väliajoin nettisivuillani täällä.

Ja koska tavoitteiden toteutuminen vaatii muun muassa matkustamista eri puolille kotimaata, olen saanut mukaani vahvat ja luotettavat tukijat. Näitä unelmia ja tavoitteita kanssani ovat toteuttamassa Asennuskivi Oy, Nuohouspalvelu Lehtimäki Oy ja Viestintäosakeyhtiö Bonde.

Neljänolla-sarjan ensimmäinen osa ilmestyy lähiaikoina. Tulen myös päivittämään kokemuksistani laajemmin Instagram-tilini tarinoissa, joten käy ottamassa sivuni nyt seurantaan klikkaamalla tästä.

Lue kaikki julkaistut Neljänolla-tekstit täällä.